南華傳媒資訊網   訂閱雜誌  e-Magazine
3週刊 Facebook 專頁
   會員名稱: 密碼:
一週娛聞 娛樂熱料 好姨講場 星光大道 名人專訪 環球片場 Lisa味道 Family Food JESSICA
Fashion & Beauty
 
3週刊   第 831 期 逾期

金句王

撰文: 娛樂組 美術: 美術組

鄭融:

「近年性格成熟,反而越越唔買。」

(咁係因為鄭融未搵到個捨得使錢男友。)

楊思琦:

「囡囡唔怕陌生人,所以要經常提醒佢唔好隨便跟人。」

(當年思琦就係隨便跟人一齊,兼生埋個女,梗係要提醒囡囡啦。)

王菀之:

「間中會傾下,傾完下次再傾過。」(王菀之被問到男友有否求婚。)

(結婚呢人生大事,得個傾字?唔掂喎。)

李嘉欣:

「佢(Jayden)兩歲幾時有個壞習慣,鍾意印腳,我就打佢大髀。」

(Jayden含住金鎖匙出世,梗係印印腳唔使做啦。)

任賢齊:

「佢好似立法局掟蕉咁狠,好恐怖呀。」(任賢齊宣傳電影時跟粉絲玩掟豆袋比賽,一名女粉絲勝出)

(小齊雖然自台灣,但佢對立法局情況又幾清楚喎。)

莊思敏:

「對我講舒服,但對觀眾係好大挑戰。」(莊思敏在電影《碟仙碟仙》大部分戲份會以素顏演出)

(要觀眾容忍素顏莊思敏演出,唔係挑戰,係災難。)

 

   3週刊   第 831 期   更多精彩內容
金句王
撰文: 娛樂組 美術: 美術組 鄭融: 「近年性格成熟,反而越越唔買。」 (咁係因為鄭融未搵到個捨得使錢男友。) 楊思琦: 「囡囡唔怕陌生人,所以要經常 ...........

免費頻道



 
關於我們 | 私隱聲明 | 豁免條款 | 聯絡我們 | 職位空缺
Copyright © 2018 South China Media Limited All Rights Reserved 版權所有 不得轉載