南華傳媒資訊網   訂閱雜誌  e-Magazine
3週刊 Facebook 專頁
   會員名稱: 密碼:
一週娛聞 娛樂熱料 好姨講場 星光大道 名人專訪 環球片場 Lisa味道 Family Food JESSICA
Fashion & Beauty
 
3週刊   第 835 期 逾期

衫品味

粉紅色同白色造型,一向係女士約會同去特別event時熱門選擇,因為可以營造出女神look。但係,粉紅色雖然可以俾人一種甜美感覺,但襯得唔好就好易變成娘味。而白色可以帶出高貴脫俗氣質,不過若失手的話就會流於單調。所以著呢兩種色時候都唔可以掉以輕心!

阿SA

留意到阿Sa近年fashion上品味進步不少,佢今次呢套衫我好鍾意,佢著出新時代女性味道。白色配earth tone color blocking設計有特色,顯出阿Sa品味。闊腳褲好適合身形纖瘦佢,褲腳長度亦恰到好處,髮型同化妝都配合得好好。整個形象瀟灑有型,今期最靚非佢莫屬。

熊黛林

呢條裙佢carry得好靚,好fit。雖然係一條設計簡約白裙,但deep V剪裁令條裙變得好有挑戰性。不過對鞋個款就麻麻,鞋高度有尷尬。講真以Lynn身高,佢著平底鞋都絕無問題。其實而家平底鞋款式越出越靚,各位女士不妨著多,邊個話一定要著高鞋先ok?

Lisa S.

久未露面Lisa生完BB後依然好fit。不對稱裙擺設計係成個Look亮點,令純白造型都唔會有悶感覺。如果想加多樣去點綴一,可以選擇一條幼belt。



吳千語

呢條粉紅色Simon Rochas裙本身design已經好靚,感覺sweet同清新,千語著之後好能夠表現出佢對fashion觸覺。唯一要講下就係對鞋顏色,nude色鞋好容易係視覺上令人有無著鞋誤會。佢出席活動上,我會建議著番對桃紅色鞋,襯番個主題。

衛詩雅

平凡少少。可以加條頸鍊或簡單accessories,會冇咁單調。上期都講過jumpsuit比例好緊要,而家有少少腰長腳短。另外褲腳亦長少少,有累贅。個人唔太鍾意有platform高鞋,因為platform高鞋好多時不單止唔能夠拉長身體比例,反而往往會顯得人對腳更加短,大家要多加留意。

楊張新悅

條裙size太大,而且近乎nude color粉紅色容易顯得肥,著到佢好臃腫。不過最出事都係對鞋,顯得對腳好短,仲要係open toe款,感覺好bad taste。另外頭髮長度唔上唔落,紮起佢會更好。

樂基兒

個人講,我對條裙興趣不大。除喱士可以增加女人味之外,成條裙設計太多details:既係deep V,又有多個窿分布唔同位置露肉,再加上喱士透視,咁多設計元素,令原本可以好清雅白裙變得刻意同俗氣。只係因為Galie本身氣質好,先至令整體感覺變得好似唔錯。

劉嘉玲

呢條裙係一個好穩陣選擇,顏色同款式都好高貴典雅。不過個size視覺上就好似窄少少。可能係因為條裙物料比較厚身而又無彈力。所以大家揀呢類裙時候,最好試下比平時大少少size,效果可能會好。

周秀娜

女神感覺一條裙。腰位夠高,顯得對腳更長。個人建議髮型可以更改一下。因為條裙本身女人味已經好重,不妨考慮用一個比較有型或中性少少髮型,可以更表達出個人character。

 

   3週刊   第 835 期   更多精彩內容
衫品味
粉紅色同白色造型,一向係女士約會同去特別event時熱門選擇,因為可以營造出女神look。但係,粉紅色雖然可以俾人一種甜美感覺,但襯得唔好就好易變成娘味。而白色可 ...........
留星語: 張建聲 臭皮囊
張建聲入行4年,今年32歲,依然是一個新人。 新人的好處是,無往績、無比較,是以他無需豁出去便可以輕而易舉地接拍《一路向西》,以及,在家中全神貫注增磅做肥仔 ...........
Chok爆男女: 要做名氣女youtuber 朱珮欣 
朱珮欣(Helen)是謝芷蕙(Cammi)的同門師妹,簽了公司一段時間的她,今年沒有其他同門model如Donut一同出寫真,反而開始上網拍片,打算做一個出名女youtuber。她表示出 ...........
Chok爆男女: 張子丰 游走幕前幕後
協力統籌:Michelle 撰文:王思明 攝影: 林漢基 張子丰(Fred)在加拿大讀電影,畢業後一心想執導演筒,怎知遇著開唱片公司的爸爸,長輩忠告,還是做明星搵錢快。 ...........

免費頻道



 
關於我們 | 私隱聲明 | 豁免條款 | 聯絡我們 | 職位空缺
Copyright © 2018 South China Media Limited All Rights Reserved 版權所有 不得轉載