南華傳媒資訊網   訂閱雜誌  e-Magazine
3週刊 Facebook 專頁
   會員名稱: 密碼:
一週娛聞 娛樂熱料 好姨講場 星光大道 名人專訪 環球片場 Lisa味道 Family Food JESSICA
Fashion & Beauty
 
3週刊   第 846 期 逾期

金句王

杜德偉:

「物輕情義重啦,唔好話俾我老婆知。」(杜德偉被拍得買聖誕禮物送給老婆)

(買禮物俾老婆,唔使咁鬼祟,唔通想俾老婆一個驚喜。)

吳千語:

「有內涵緊要,佢有耐性,對朋友、屋企都好好,對我都好。」(吳千語回應男友被讚「玉樹林」)

(林內涵,又點及得上佢副身家咁深厚呀。)

吳雨霏:

「為了令自己愛的人開心,不懂就學,慢慢來,世上沒有不可能的事呢。」(Kary結婚後努力鑽研廚藝)

(Kary為老公,由地獄廚神變做美女廚神,呢咪叫愛囉。)

陳百祥:

「我冇壓力、冇老細,我又唔使撈,香港需要我呢人,夠膽講真話。」

(一味認叻就叫講真話?似乎係冇自知之明就真。)

甄子丹:

「我手掌又係肉,手背又係肉。」(《葉問3》和《星球大戰:原力覺醒》同期上映)

(《葉問3》先係擔正做主角喎,邊忽肉厚都知啦。)

陳倩揚:

「一朝天子一朝臣,你懂的。」(陳倩揚回應被飛出《東張西望》)

(陳倩揚企錯邊,俾人叮走真係冇計喎。)

 

   3週刊   第 846 期   更多精彩內容
金句王
杜德偉: 「物輕情義重啦,唔好話俾我老婆知。」(杜德偉被拍得買聖誕禮物送給老婆) (買禮物俾老婆,唔使咁鬼祟,唔通想俾老婆一個驚喜。) 吳千語: 「有內涵 ...........

免費頻道



 
關於我們 | 私隱聲明 | 豁免條款 | 聯絡我們 | 職位空缺
Copyright © 2018 South China Media Limited All Rights Reserved 版權所有 不得轉載