南華傳媒資訊網   訂閱雜誌  e-Magazine
3週刊 Facebook 專頁
   會員名稱: 密碼:
一週娛聞 娛樂熱料 好姨講場 星光大道 名人專訪 環球片場 Lisa味道 Family Food JESSICA
Fashion & Beauty
 
3週刊   第 857 期 逾期

金句王

張家輝:

「就算朋友唔飛黃騰達,你都唔想佢死。」(張家輝回應亞視面臨清盤)

(咁「朋友」有難,家輝又會唔會伸出援手呢?)

楊秀惠:

「係個幾好talking point,等更加多人留意套劇。」(楊秀惠有份演出《潮流教主》被指抄日劇《霓裳風暴》)

(最慘抄到不倫不類,被人插膠劇喎。)

溫兆倫:

「不要用羨慕嫉妒這些落後的形容詞來評論我,如果讓你天天開著它三個小時東奔西跑的話,你就知道甚麼是壓力。」(溫兆倫在微博晒林寶堅尼)

(網民最期待溫兆倫自炒囉。)

謝安琪:

「佢(張瞻)已經大個仔,將來會係一個好男友,亦都帶過女朋友仔返屋企玩。」

(囝囝咁早熟,就要早教育,唔係學張繼聰同Kay咁搞出人命就唔好啦。)

張智霖:

「玩一輪,一聽就知佢搵笨,同佢講爭我錢慢慢還。」(張智霖自爆接到詐騙電話)

(咁樣只係證明Chilam生活都幾苦悶囉。)

黃貫中:

「囡囡話作首歌俾我,首歌叫《士多啤梨》,成首歌得一句,不停唱士多啤梨。」

(囡囡真係識作歌,定係想食士多啤梨呢?)

 

   3週刊   第 857 期   更多精彩內容
金句王
張家輝: 「就算朋友唔飛黃騰達,你都唔想佢死。」(張家輝回應亞視面臨清盤) (咁「朋友」有難,家輝又會唔會伸出援手呢?) 楊秀惠: 「係個幾好talking ...........

免費頻道



 
關於我們 | 私隱聲明 | 豁免條款 | 聯絡我們 | 職位空缺
Copyright © 2018 South China Media Limited All Rights Reserved 版權所有 不得轉載